kualifikimet e boterorit 2010. zona evropiane

 

Qytetet ku do të zhvillohen ndeshjet e Kupës së Botë 2010

 

 

Kupa Botërore 2010 do të mbahet në Republikën Jugoafrikane , për her të pare në këtë kontinent. Për ndeshjet eliminatore në zonën evropiane janë formuar 9 grupe , 8 me nga 6 ekipe, dhe grupi i 9 me 5 ekipe . Ekipet qe do të zënë vendin e parë hynë direkt në botëror kurse vendet e dyta bëjnë play-off me njëra tjetrën , por në veçanti në grupin 9 ekipi i dytë kualifikohet direkt në botëror.

KingSenzangakhonaStadium-Durban