Aforizma

Aforizma  • fjale te urta dashurie  •  fjale te urta per grate  •  fjale te urta  •  kuriozitete mbi kafshet kuriozitete mbi njeriun •  kuriozietet mbi bimet •   • 

 • Bibla na mëson ti duam armiqtë njësoj si miqtë, ndoshta se janë njëlloj.

Vittorio De Sica

 • Fali armiqtë e tu por mos i harro kurrë emrat e tyre.

John Kennedy

 • Çdo njeri lind binjak: ai që është dhe ai që kujton se është.

Martin Kessel

 • Unë dhe gruaja kemi qenë të lumtur për 20-vjet rrjesht. Pastaj u takuam.

Rodney Dangerfield

 • Sa më shumë qirinj të kesh përmbi tortën e ditëlindjes, aq më pak frymë do të kesh për ti fryer.

Anonim

 • Hajduti të kërkon o jetën o kuletën, femrat i duan të dyja.

Samuel Butler

 • Kur dëgjojnë gratë në rrëfim, priftërinjtë ndjehen të lumtur që nuk janë martuar.

Armand Salacrou

 • Kur një grua të thotë: "Jo tani" do të thotë që je para kohe ose je me vonesë.

Robert Gervaso

 • Vetëm në një pikë burrat e gratë janë të një mendimi, të dy nuk kanë besim tek femrat.

Henry Luis Mencken

 • Kur isha i vogël të gjithë më pyesnin se ç'do bëhesha kur të rritesha. Të tjerët përgjigjeshin doktorr, tramvier, austronaut etj… Unë thoja do bëhem trap dhe jam i vetmi që ia arrita qëllimit.

  Paolo Rossi

 • Sipas meje nuk është e nevojshme të rritet ndëshkimi për bigaminë. Një burrë bigam ka dy vjehrra: ndëshkimi më duket se mjafton

  Sir Winston Churchill

 • Avokati është një xhentellmen që ju shpëton pasuritë nga armiqtë tuaj për ti mbajtur ato për vete.

Henry Peter Brougham