Fjalë të urta për gratë

Aforizma  • fjale te urta dashurie  •  fjale te urta per grate  •  fjale te urta  •  kuriozitete mbi kafshet

kuriozitete mbi njeriun •  kuriozietet mbi bimet •   • 

 • Po deshe të hakmerresh kundër një gruaje, lëvdo në sytë e saj një grua tjetër.

Frashëri

 • Femra është mbretëreshë e botës, por skllave e dëshirave.

Balzaku

 • Te femra gjithçka është zemër, bile edhe koka.

Rihteri

 • S'ka njeri që gruas së vet i duket i mençur.

A.Dode

 • T'ia besosh fshehtësinë gruas është njësoj si t'i fshehësh të hollat nën xham.

Publie Sir

 • Topat në luftë e femrat në shtëpi gjithmonë thonë fjalën e fundit.

De Goli

 • Gratë duhet të jenë të dashuruara, në qoftë se duan të mbesin të bukura.

Bajeri

 • Kush nuk I njeh prostitutat, nuk mund ti kuptoje grate deri ne fund.

Nicolas de Chamfort

 • Femrat o ti duash o ti njohesh! Rruge te mesme nuk ka.

Nicolas de Chamfort

 • Kur qirinjte shuhen te gjitha grate jane te bukura.

Plutarku

 • Po të kishim pritur të takojmë gruan ideale, do të kishim kaluar tërë shekullin në pritje.

Pitigrili

 • Heshtja është ari i vetëm që kanë femrat.

Volteri

 • Femra që dashuron, nuk plaket shpejt.

Gorki

 • E metë themelore e personalitetit të gruas është mungesa e ndjenjës për drejtësi.

Shopenhatteri

 • Në mes të po-së dhe jo-së së gruas unë nuk do të guxoja të ngulja as gjilpërën.

Servantesi

 • Eshtë rrezik i madh të takosh femrën që të kupton plotësisht. Kjo gjithnjë përfundon me martesë.

Uajldi

 • Kur flisni me femrën, dëgjoni para së gjithash se ç'ju thotë me sy.

Brezhina

 • Askush s'flet ashtu si gruaja, gjëra njëkohësisht të çiltërta dhe të thella.

Hygo

 • Gratë asnjëherë nuk e vërejnë atë që ne bëjmë për ato: përherë dallojnë atë që nuk e bëjmë.

Kurtleni

 • Vajzat dhe gotat gjithnjë janë në rrezik.

Nesini

 • Femrës i plaket së pari fytyra,e pastaj zemra.

Mazhuraniqi

 • Gruaja sundon me lutje, burri me urdhera; ajo nese do, ai nese mundet !

E.Rostan

 • Gratë nuk zbukurohen aq shumë për meshkujt, sa kundër grave.

Goldoni

 • Gruaja është enigmë, qëllimi i saj është fëmija.

Niçe

 • Gruaja mbetet pa fjalë vetëm kur puth.

O'Henri

 • Nuk është e rendësishme çfarë thonë gratë, e rendësishme është çfarë heshtin.

Rilke

 • Sikur gratë të dinin sa ankohemi për to, shumë më herët do të na braktisin.

Knzani

 • Gratë, për të cilat dashuria është gjithçka, gjithnjë janë naive.

Zilahu

 • Sikur femrat të udhëhiqnin botën, ato do t'i flaknin të gjitha armët, përveç gjuhës.

Tuholski

 • Femra e dashuruar nuk i frikësohet ferrit, por nuk e dëshiron as parajsën.

Fransi

 • Femrat nuk janë krijuar që të jenë të kuptueshme, por të jenë të dashuruara.

Parkeri

 • Femrat janë si gjeneralët: atyre nuk u intereson ç'humbje u ka kushtuar një fitore.

Mimbo

 • Femra është në gjendje të jetojë qoftë edhe nga një kompliment i vetëm.

Morgani

 • Femrat ndahen ne tre kategori, ne: kurva, te poshtra dhe te merzithshme. Kurva eshte ajo qe I ua jep te gjitheve. E poshtra eshte ajo qe i ua jep te gjitheve vec teje. E merzitshmja eshte ajo qe ta jep ty, vetem ty, e gjithnje ty.

Blanche Knott

 • Gruaja e përjeton si triumf, nëse takon të dashurën e hershme të burrit të saj, ndërsa burri si turp, nëse ndesh të dashurin e hershme të gruas së tij.

Arthur Schnitzler

 • E vetmja gje qe me ngushellon per faktin qe jam grua, eshte siguria e plote se nuk do te martohem kurre me ndonje te tille.

Karoline Scblegel

 • Ka gra që nuk duan t'u shkaktojnë vuajtje shumë burrave përnjëherë dhe dëshirojnë që këtë t'ia bëjnë vetëm njërit: ato janë gra besnike.

Kapi

 • Duhet të ruhemi nga gratë engjëllesha, sepse njeriu në fund gjithmonë martohet me ato dhe shkon drejt e në ferr.

Moriaku

 • Kundër sëmundjes tipike mashkullore të përçmimit, ndihmon më së miri të dashuruarit nga një grua e mençur.

Friedrich Nietsche

 • Gruaja është si qyteti: për ta pushtuar është shumë lehtë, për ta ruajtur është shumë vështirë.

Berto

 • Ka burra qe ua kalojne grave me gojetari, por asnje burre nuk e ka gojetarine e syve te grave!

K.Veber

 • Kur është fjala për femra, gjëja më e rrezikshme është se s'mund të jetohet me to, por as pa ato.

Bajroni

 • Ekziston vetëm një mënyrë që të duhen shumë gra: nga të gjitha të dashurosh vetëm një.

Deveji

 • Ata që gjithmonë flasin mirë për femrat, nuk i njohin mirë. Ata që gjithmonë flasin keq për ato, nuk i njohin fare.

Lebruni

 • Vetem ne nje pike burrat e grate jane te nje mendimi, te dy nuk kane besim tek femrat.

Henry Luis Mencken

 • Ekzistojnë vetëm dy lloje femrash: ato që flasin gjithmonë dhe ato që nuk heshtin kurrë.

Uajldi