Fjalë të urta

Aforizma  • fjale te urta dashurie  •  fjale te urta per grate  •  fjale te urta  •  kuriozitete mbi kafshet

kuriozitete mbi njeriun •  kuriozietet mbi bimet •   • 

 • Pa shokun e mirë, njeriu nuk i njeh gabimet e veta.
 • Njeriu mëson kur është i ri dhe kupton kur plaket.
 • Kush nuk e urdhëron dot veten, pajtohet kollaj me të keqen.
 • Dashuria me interes nuk eshte kurre dashuri e vertete
 • Dashuria e vertete nuk ka kufi
 • Shpirti i mirë dhe zemra e qëruar
 • Mbaji miqte afer, por armiqte edhe me afer.
 • Ata qe kane besim tek ne na sjellin ne udhe te mbare.
 • Vetëm ata që guxojnë të humbasin shumë, mund të arrijnë shumë.
 • Një zog në dorë vlen sa dy në pemë.
 • Vepro sipas moshës, jo numrit të këmbës.
 • Një budalla dhe paratë e tij ndahen shpejt.
 • Një punëtor gjithmonë fajëson veglat e tij.
 • Një macë mund ta shikojë mbretin.
 • Një njeri i mirë në një shoqëri të keqe është më i keqi ndër të gjithë
 • Një vagon i mbushur nuk bën zhurmë.
 • Të gjitha gjërat e mira janë tre.
 • Hidhëroju dikujtë aq sa ka dituri.
 • Ai që di me shumtë flet me pak.
 • Dy gjërave duhet t'ua dini vlerën, para se t'ju ikin nga duart: njëra është shëndeti dhe tjetra është rinia.
 • Kur fillon t'i ngjash fotos se pashaportes tende, ka ardhur koha te nisesh per ne shtepi.
 • Ne qofte se jeta nuk te ofron nje loje qe ja vlen ta lush, atehre krijo vete nje te tille.
 • Nese rrezikon mund te humbasesh, nese nuk rrezikon ke humbur gjithesesi.
 • Kur njeriu e kupton që nuk është i ditur, ai ka hedhur një hap drejt diturisë.